Experți
Expert: Procuratura Generală nu va mai tolera presiunile și intimidările venite din partea politicienilor
 5 Ianuarie 2021 14:30  3230
Apelul lansat astăzi de Procuratura Generală este un semnal că instituția nu va mai tolera presiunile și intimidările venite din partea politicienilor. Expertul politic Ian Lisnevschi a vorbit despre acest lucru în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Radio Sputnik Moldova.

Politologul a menționat că tentativele tot mai insistente și brutale ale unor actori politici de subminare a independenței instituționale și individuale a procurorilor s-au accentuat la sfârșitul anului 2020 și, probabil, nu vor înceta nici în acest an.

„Eu tind să cred că politicienii vor continua să folosească Procuratura Generală în bătăliile sale, să vină cu unele acuzații, să implice și procurorul general în acest joc. Dar reacția Procuraturii, care a fost una destul de diplomatică, demonstrează că instituția va riposta destul de dur față de politicienii care trec linia roșie și se implică în activitatea PG. Mai este și presiunea societății care își dorește să afle anumite răspunsuri în diferite anchete și dosare. Însă influența socială și interesele politice tergiversează activitatea Procuraturii. Consider că PG a acționat corect, iar pe viitor va reacționa din ce în ce mai dur”, conchide Lisnevschi.

Amintim că Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, Asociația Procurorilor și Asociația Veteranilor Procuraturii Republicii Moldova au lansat un apel public către instituțiile internaționale de resort. Aceștia au denunțat anumite presiuni politice și intimidări. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că, în ultimul timp, au apărut o serie de conflicte şi tensiuni îngrijorătoare legate de punerea în practică a principiului separării puterilor în stat.

Întregul discurs al procurorului general îl puteți citi AICI.

___________________________________________________________________________________

Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM - Expert Opinion   

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%