Guvern
Pavel Filip: Viitorul Poştei stă în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populaţie
 8 Octombrie 2014 11:31  1492
Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a declarat astăzi că în era informațională, când oamenii scriu tot mai puține scrisori iar presa scrisă este înlocuită de cea electronică, viitorul Poștei este în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populație, cum este cel al transferurilor băneşti. Ministrul a făcut declarația în cadrul unei întâlniri cu angajații Direcției Poștale Chișinău, cu ocazia aniversării de 70 de ani ai întreprinderii. 
Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a declarat ieri că în era informațională, când oamenii scriu tot mai puține scrisori iar presa scrisă este înlocuită de cea electronică, viitorul Poștei este în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populație, cum este cel al transferurilor băneşti. Ministrul a făcut declarația în cadrul unei întâlniri cu angajații Direcției Poștale Chișinău, cu ocazia aniversării de 70 de ani ai întreprinderii.
În acest context, ministrul a precizat că a intrat în vigoare acordul privind transferurile bănești din Italia la un comision de numai 5 euro. Potrivit lui Pavel Filip, deja au fost făcute primele 5 transferuri din această țară şi în curând se vor porni transferurile prin rețeaua oficiilor poștale din Spania și Portugalia.
Potrivit ministrului Pavel Filip, între serviciile pe care Poşta poate miza pentru dezvoltarea sa viitoare se numără curieratul rapid, transportarea trimiterilor poştale la destinaţie în orice colţ al ţării, dezvoltarea serviciilor financiare și prestarea serviciilor electronice la oficiile poștale în baza principiului ghișeul unic.
”Ne propunem să creăm o Bancă a Poștei Moldovei. Având în vederea rețeaua capilară de oficii poștale, aceasta ar putea deveni o instituție financiară puternică și de încredere în rândurile populației”, a adăugat Pavel Filip.
Ministrul şi-a exprimat încrederea că Poşta are capacitatea şi potenţialul de a fi o întreprindere profitabilă, cu care angajații săi să se mândrească. ”Pe lângă strategii și politici, ne-am propus să facem acțiuni concrete pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Ne dorim ca cetățenii să resimtă creşterea economică în buzunarele lor. Ne propunem ca salariile angajaților Poștei Moldovei să le ajungă pe cele din domeniul IT”, a conchis Pavel Filip.
Ministrul a felicitat angajații Direcției poștale Chișinău cu ocazia aniversării întreprinderii și cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei și a lucrătorului poștal, marcată anual pe 9 octombrie.

Direcția Poștei Chișinău este cea mai mare din țară și este compusă din 54 de oficii poștale și 3 agenții, unde activează peste 800 de persoane. 

Autor:  Drăgălina Garștea Sursa:  Politics of Moldova

Etichete
Știri asemănătoare
 
Comentarii
Andrei 8 Octombrie 2014 12:02
0 (0)
Filip ca deobicei vine cu solutii si idei inovatoare, faptul ca traim intro era digitalizata face ca serviciile Postei sa fie tot mai rar intrebate, iar oficiile Postei Moldovei care sunt practic in orice oras si sat din Moldova, poate sa ofere un sir de avantaje in urma carora cetatenii si lucratorii vor avea numa ide cistigat
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%