Politicieni
Pavel Filip: Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în parcursul european
 15 Iunie 2018 10:00  4115
 Premierul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, au avut astăzi un schimb de opinii asupra cooperării bilaterale, relației țării noastre cu UE, derulării procesului de reforme din Republica Moldova și a securității în regiune. Pavel Filip a apreciat dialogul politic dintre cele două state și a menționat că își dorește o aprofundare a relațiilor bilaterale. Prim-ministrul a relatat despre principalele reforme implementate în țara noastră, accentuând că activitatea Executivului are la bază Acordul de Asociere cu UE și obiectivul principal este asigurarea ireversibilității parcursului european. În context, Pavel Filip a relevat că mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către aceasta a președinției Consiliului UE, în al doilea semestrul al anului 2019, pentru oferirea unei perspective mai clare în relațiile cu UE. Șeful diplomației finlandeze a felicitat Executivul pentru amplul proces de reforme pe care îl derulează. „Nu sunt schimbări uşoare, se lucrează mult pentru a oferi stabilitate și predictibilitate, ceea ce într-un final va crea condiții mai avantajoase și pentru investitorii străini”, a spus Timo Soini. În altă ordine de idei, interlocutorii s-au referit la ultimele evoluții pe dimensiunea transnistreană. Șeful Executivului a apreciat drept semnificativ sprijinul oferit de Finlanda în soluționarea diferendului transnistrean. „Un subiect prioritar este retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Fără prezența militară străină va fi mult mai ușor de rezolvat acest conflict”, a subliniat premierul.
Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 15 Iunie 2018 10:07
0 (0)
Finlanda de asemenea are experienta in contracararea pericolului rusesc la hotar... avem ce invata de la ei si este bine ca guvernarea implica si stabileste relatii cu toti!
realist 15 Iunie 2018 12:52
0 (0)
Noi mizam pe sprijinul la orice stat care e dispus sa ne ajute prin orice mijloace! Important sa aratam dorinta de a adera la UE
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%