Politicieni
Ministrul Tudor Ulianovschi participă la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei
 17 Mai 2018 16:35  3433
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă, în perioada 17 – 18 mai, la cea de-a 128-a Sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, care se desfășoară în orașul Elsinore din Danemarca.
În cadrul sesiunii vor fi discutate chestiuni privind starea democrației, drepturile omului și statul de drept, precum și provocările cu care se confruntă statele europene și Organizația.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi va prezenta ultimele evoluții din Republica Moldova la compartimentul respectării drepturilor omului și statului de drept, încurajând menținerea atenției Consiliului Europei asupra cazurilor de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special în ceea ce privește situația școlilor cu predare în grafia latină (executarea deciziei CEDO în cauza Catan).

Agenda șefului diplomației moldovenești include și întrevederi bilaterale cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, omologii din Norvegia, Croația, Cipru, și alte state.

La finalul sesiunii, Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la ceremonia de preluare de către Croația a Președinției Comitetului de Miniștri al CoE, deţinută în ultimele şase luni de către Danemarca.
Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Andrei 17 Mai 2018 16:48
0 (0)
Ulianovski tot mai des prin Europa și alte tari din vest. Mă gândesc că cu așa tendința degrabă în Rusia vor apărea dosarele penale că promovează prea tare valorile europene))
Serafim 17 Mai 2018 17:29
0 (0)
Asta nu reuseste bine sa vina acasa ca gata trebui sa pelece din nou peste hotare, bravo insemana ca Moldova e destul de cunoscuta.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%