Politicieni
Silvia Radu și Gabriela Firea s-au înțeles: medicii din Chișinău vor face stagii la București
 14 Februarie 2018 20:21  3546
Medicii moldoveni vor avea posibilitatea să facă stagii gratuite în instituțiile medicale din București. De asemenea, Chișinăul va beneficia și de două autobuz donate de către primăria capitalei române. Acestea sunt unele dintre prevederile unui program de cooperare semnat astăzi de către primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, și a primaruli interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu. 

„Primăria Municipiului Bucureşti, prin votul Consiliului General la următoarea şedinţă, va dona 2 autobuze urbane care vor realiza un traseu urban stabilit de doamna primar al municipiului Chişinău", a declarat Gabriela Firea, primarul de București, în cadrul întrevederii sare cu omoloaga sa din Moldova.

Programul mai prevede colaborarea dintre cele 2 capitale pe mai multe direcții, cum ar fi cultura și educația.

La capitolul cultură, se planifică a fi organizate „Săptămâna teatrelor bucureștene la Chișinău” și „Săptămâna teatrelor din Chișinău la București”. Totodată, în cadrul unui acord dintre Biblioteca Mitropolitană București și biblioteca municipală „B. P. Hașdeu”, partea moldoveanscă urmează să beneficieze de un lot considerabil de cărți.

Primăria Bucureștiului va mai oferi sprijin logistic și material pentru desfășurarea lucrărilor de renovare a liceului „Mihai Eminescu”.

În acest context, primarul interimar general al Chișinăului, Silvia Radu, a ținut să-i aducă mulțumiri colegei sale de la București pentru susținerea acordată, menționând că aportul adus de autoritățile române vor avea un impact major pentru dezvoltarea capitalei moldovenești.

„Aceste proiecte care vor fi implementate în urma semnării acestuia vor avea un impact direct asupra dezvoltării oraşului Chişinău şi a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi locuitorilor municipiului Chişinău", a declarat Silvia Radu

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?