Politicieni
Vlah va convoca „Consiliu Suprem de Securitate” local în satul Tomai
 14 Februarie 2018 15:00  3285
Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, va convoca în locul lui Igor Dodon, un fel de „Consiliu Suprem de Securitate” local în satul Tomai, pe 24 februarie.

Suma îngirjorărilor Irinei Vlah este legată de ascensiunea „forțelor unioniste antistatale, privită printre degete de forțele de ordine”, lupta autorităților centrale de la Chișinău cu ceea ce ea numește „amenințare rusă mitică”, precum și activitatea unor găgăuzi în cadrul unor partide parlamentare ce ar fi adoptat o poziție contrară intereselor administrației de la Comrat.

Astfel, dezbaterea organizată de Vlah va fi un consiliu extins al autorităților și activiștilor din regiune, „în apărarea statalității Republicii Moldova”.

„Viitorul nostru îl vedem exclusiv în cadrul Republicii Moldova unită şi independentă. Şi această poziţie fermă trebuie să o prezentăm tuturor forţelor politice din ţară şi partenerilor politici externi”, a scris Vlah într-o postare pe Facebook.

Vlah a preluat retorica lui Igor Dodon în privința așa-zisei amenințări a forțelor unioniste, după ce mai multe localități din R. Moldova au semnat o declarația simbolică, fără efect juridic, de unire cu România. Această chestiune a fost preluată în retorica forțelor proruse din R. Moldova și ridicată la rang de amenințare a statalității R. Moldova.  

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Tarnacop 14 Februarie 2018 15:35
0 (0)
Favorita lui Valuev (reprezentantul lui Putler) - presteaza servicii kremlinului.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?