Partide
Andrian Candu a avut o întrevedere cu Vicepreședinta Parlamentului Suediei, Esabelle Dingizian
 31 Octombrie 2017 08:30  3430
Legislația Republicii Moldova referitoare la egalitatea de șanse, promovarea femeilor în viața publică și politică au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu cea de-a treia vicepreședintă a Parlamentului Regatului Suediei, Esabelle Dingizian.

Andrian Candu a menționat că Parlamentul a aprobat o serie de modificări legislative, care prevăd măsuri stimulatorii pentru asigurarea egalității de gen. Pentru promovarea femeilor în politică, conform angajamentelor internaționale ale Moldovei și a recomandărilor Comisiei de la Veneția, partidele care vor menține cota existentă de 40% și pentru circumscripțiile uninominale vor beneficia de un spor financiar bugetar de cel puțin 10%, care, conform unui coeficient va crește cu fiecare candidat femeie ajunsă în Parlament. De asemenea, este redus în jumătate numărul de semnături necesare pentru înregistrarea unei candidate în raport cu un candidat.

Președintele Parlamentului a mulțumit Suediei pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în realizarea obiectivului de integrare și asistența pentru dezvoltare oferită.

La rândul său, Vicepreședinta Parlamentului Regatului Suediei, Esabelle Dingizian a apreciat rezultatele înregistrate de Republica Moldova în vederea promovării femeilor în politică și a încurajat autoritățile să depună eforturi în continuare.

Suedia se află în top 5 donatori ai Republicii Moldova şi reprezintă unul din principalii parteneri de dezvoltare. Suedia finanţează o serie de proiecte importante în trei domenii prioritare: dezvoltarea pieţei şi integrarea economică a Republicii Moldova în UE, consolidarea democraţiei şi protecţia drepturilor omului, eficienţa energetică şi protecţia mediului. În anul 2016, Suedia a oferit asistenţă Republicii Moldova în valoare de circa 10,2 mln euro.    

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Dina 31 Octombrie 2017 10:22
0 (0)
Moldova nu trebuie sa inventeze roata. Preluarea practicilor UE este o pozitie cit se poate de buna.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%