Guvern
Breaking News: Confirmat! Un grup de artiști ruși nu au fost lăsați să intre în Moldova. Nu au putut justifica scopul vizitei.
 27 Iulie 2017 20:55  3772
Poliția de frontieră a confirmat că mai mulți cetățeni ruși au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Într-un comunicat al instituției se arată că ”aceștia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificand scopul vizitei”.

Poliția de Frontieră nu precizează cine sunt rușii opriți, dar cu explicații a venit vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Acesta a scris pe o rețea de socializare că este vorba despre un grup de artiști și anume: Dmitri Dunaev, Liaisan Mingazova, Lidia Muzaleva, Irina Maslova, precum și despre un veteran al Uniunii Sovietice. Toți urmau să ajungă la Tiraspol și ar fi avut  ”o misiune de binefacere”. .”Am vrut să cântăm pentru oameni, dar nu am fost lăsați. De ce Rusia îi primește cu căldură pe artiștii din Moldova?”, se întreabă aceștia, potrivit mesajului lui Rogozin. Poliția de Frontieră precizează că toate persoanele care traversează frontiera de stat sunt supuse verificărilor, indiferent de statutul social al persoanei, categoria de vârstă, naționalitate sau sex.

Deschide.md a scris că printre cei care au făcut cale întoarsă este și un deputat rus, din partidul ultranaționalistului Vladimir Jirinovski. Despre inoportunitatea acțiunilor unilaterale, inclusiv prezența delegației oficiale ruse și a artiștilor la manifestațiile prilejuite de aniversarea a 25-a de la inițierea misiunii de menținere a păcii la Nistru a fost informat anterior ambasadorul rus în Moldova, farit Muhametșin. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a atras atenția că acest lucru poate duce la agravarea relațiilor bilaterale moldo-ruse.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%