Partide
VIDEO // Reprezentanții PPDA și PCRM luați în furci la Comrat pentru că nu vor ca oamenii să-și alege în mod direct deputații
 21 Iunie 2017 11:55  5898
Găgăuzii i-au huiduit și i-au criticat miercuri, în timpul unei dezbateri organizate de societatea civilă pe reprezentanții partidelor care nu susțin modificarea sistemului electoral care le-ar permite cetățenilor să-și aleagă în mod direct jumătate din deputați.

La o dezbatere organizată de Promo-Lex la Comrat participă reprezentanți ai partidelor și societății civile care sprijină modificarea sistemului electoral și ai partidelor care sunt împotriva acestei reforme.

Cei peste 100 de participanți i-au aplaudat pe reprezentanții PD, PSRM și organizației „Noua Găgăuzie” care au prezentat beneficiile acestei modificări.

Pe de altă parte, vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari și președinta fracțiunii PCRM Inna Șupac au fost huiduiți și întrerupt și nici măcar nu li s-a permis să-și finalizeze discursurile în care se pronunțau împotriva proiectului care este susținut de majoritatea populației.

În timpul discursului lui Slusari pe oameni i-a deranjat și inepțiile și lipsa de logică a argumentelor reprezentate de acesta, și anume că în cazul sistemul mixt, Găgăuzia va fi reprezentată în Parlament de „un deputat jumătate”. Mai mult, acesta a afirmat că Partidul DA nu a susținut niciodată modificarea sistemului electoral, deși lideri ai Platformei se pronunțau deschis pentru această reformă.

Iar Innei Șupac i s-a adus aminte faptul că PCRM, partidul pe care îl reprezintă a fost opt ani le guvernare și nu a făcut nimic pentru oameni.

Dezbaterea de la Comrat este a doua dintr-o serie de 6 dezbateri regionale pe subiectul oportunității și conținutului reformei sistemului electoral în Republica Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Teodor 21 Iunie 2017 12:42
0 (0)
Demult trebuia sa ii luam in furci pe cei care nu ne impartasesc gindurile si vointa.
Serghei 21 Iunie 2017 12:49
0 (0)
saracii oameni minati ca pe niste vite de catre sefii lor - slugoii criminalului Vlad Plahotniuc la asa numitele dezbateri si impusi sa aplaude lingatorii de anus a mafiotului Vlad Plahotniuc!
Grecu 21 Iunie 2017 12:54
0 (0)
Măgarii trebuie trași de urechi, în primul rând aceste dou partide nci nu vor ajunge în Parlament, de ce nu au venit și reprezentani de la alte partide ?
Gabi 21 Iunie 2017 13:25
0 (0)
Dodon a luat 99% in Gagauzia, evident ca cei de acolo sustin schimbarea sistemului electoraal.
Sandu 21 Iunie 2017 14:41
0 (0)
Lumea destul de bine stie ce inseamna schimbarea sistemului electoral si vrea sa aiba reprezentantii sai in parlament.
Radion 21 Iunie 2017 15:51
0 (0)
Oamenii sunt revoltati de faptul ca PPDA si PCRM sunt impotriva schimbarii sistemului electoral , totusi asta inseamna ca aceste partide sunt impotriva votului direct a cetatenilor.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%