Partide politice
Partidul Acţiune şi Solidaritate
Data înregistrării:26 Mai 2016
Numărul de membri:~8100
Doctrina:Liberalism social
Istoric:
Congresul de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate
La Congresul de constituire din 15 mai 2016 cei peste 200 de delegați au votat în unanimitate pentru desemnarea ex-ministrei educației, Maia Sandu, în calitate de președintă a PAS. În calitate de vicepreședinți ai partidului au fost aleși Sergiu Musteață şi Liliana Nicolăescu-Onofrei, iar pentru funcția de Secretar General al partidului a fost ales Igor Grosu. Conform Statutului formațiuni, PAS este un partid de centru-dreapta, care împărtășește şi promovează doctrina liberalismului social, pledează pentru valorile democratice, promovează integrarea plenară a Republicii Moldova în UE ca fiind calea cea mai firească de dezvoltare socială, economică, politică şi de coeziune a societății.
Participarea la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016
Partidul Acțiune şi Solidaritate împreună cu Platforma “Demnitate şi Adevăr” au desemnat-o pe Maia Sandu în calitate de candidat comun la funcția de Președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016. În primul tur de scrutin Maia Sandu a acumulat 38.71% din voturi, iar în al doilea tur — 47.89%.
Congresul II Extraordinar al PAS din 10 septembrie 2017
Delegaţii la congres au examinat activitatea partidului, au ales conducerea partidului şi au schiţat priorităţile PAS pentru următoarea perioadă. În calitate de preşedinte a PAS a fost realeasă Maia Sandu iar vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi Dan Perciun, Mihai Popşoi şi Liliana Nicolaescu-Onofrei. În calitate de secretar general al partidului a fost reales Igor Grosu.
Lider
Deputați
Candidați alegeri parlamentare
Adresa juridică
OrașChişinău
Stradăstr. A. Mateevici 31
Webwww.unpaspentru.md
Email[email protected]
FacebookPAS
Telefon+373(78)999-800
Fax
Rating
Mediu: 1
Articole relevante