Experți
(Video) Scenarii în viitorul Parlament, așa cum le vede politologul Ian Lisnevschi
 23 Iunie 2021 17:00  3656
Expertul politic Ian Linevschi exemplifică două scenarii privind rezultatul alegerilor parlamentare și viitorul majorității din Parlament. Primul dintre aceste scenarii arată că niciun partid nu va majoritate, iar al doilea scenariu ar fi că doar două partide vor ajunge în Legislativ. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii ”Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„În Republica Moldova totul este posibil, iar eu prevăd doua scenarii: primul presupune că niciun partid nu va avea majoritate. În acest caz partidele vor fi nevoite din nou să se așeze la masa de negocieri și să ajungă la o înțelegere privind formarea Guvernului. Alt scenariu este că două partide vor trece pragul electoral, unul va avea majoritate, iar cealălalt va fi în opoziție. Dar trebuie să înțelegem că va fi o opoziție puternică și în următorul an ei vor avea posibilitatea să adune un capital bun de imagine”, explică politologul.

De menționat că 22 de partide politice și un candidat independent vor participa la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice