Politicieni
VIDEO// Dumitru Alaiba: Nu regret alianța cu PSRM
 11 Mai 2021 12:22  4096
 Președintele Asociației „UNIREA-ODIP” din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, critică aranjamentele politice, care au început să fie deja făcute de unele formațiuni și a ținut să condamne Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care declara în anul 2019 că vor lupta împotriva PSRM, însă au făcut coaliție cu ei.  

În timpul emisiunii difuzate la Jurnal TV, Vlad Bilețchi l-a întrebat pe reprezentantul PAS, Dumitru Alaiba, dacă partidul din care face parte va semna un nou angajament prin care își vor asuma că nu vor face alianță în viitorul Parlament cu PSRM, Partidul Șor și blocul electoral ”Renato Usatîi”.

„Am înțeles corect că PAS nu va semna angajamentul că o să facă alianță cu PSRM, Șor și Usatîi, așa cum s-a făcut în 2019? Domnul Grosu a declarat că în aceste alegeri anticipate, PAS nu va semna acordul prin care își asumă public să nu facă alianță cu socialiștii(…) Este o acuzație pentru toată clasa politică de 30 de ani din Republica Moldova care justifică de fiecare dată, alianțele care le-a făcut cu dracul pentru a explica că ca să facem un pas înainte, trebuie să facem doi pași înapoi”, l-a întrebat Vlad Bilețchi pe Dumitru Alaiba.

„Nu despre asta a fost acea coaliție din 2019(…) Eu nu pot să răspund pentru întreg partid. Dacă acest angajament va fi lansat, o să-l discutăm”, a eschivat reprezentantul PAS.

„Am înțeles, nu aveți un răspuns clar”, a mai declarat Bilețchi.

Totodată, Bilețchi a mai adăugat că deputații PAS, ce au semnat în 2019 – angajamentul că nu vor face coaliții cu PSRM, PDM și Partidul ȘOR, și-au încălcat propriul angajament atunci când au făcut alianță cu socialiștii.

„Eu nici pe o secundă nu-mi pare rău de acea coaliție(…) Probabil unica, cel mai principal succes al nostru în Parlament a fost că am scăpat de Plahotniuc(…) Pentru nici o secundă nu regret ceea ce s-a întâmplat în iunie, 2019…”, i-a replicat Dumitru Alaiba.

 

 

Sinteza.ORG amintește că, în data de 21 februarie, anul 2019, cu doar 3 zile înainte de scrutinul parlamentar, toți candidații blocului ACUM (Platforma DA și PAS) au semnat un angajament prin care s-au obligat să nu participe la crearea unei coaliții de guvernare (formală sau informală) cu PDM, PSRM, Partidul Șor, Partidul Nostru.

Atunci, Maia Sandu, Andrei Năstase și ceilalți 24 de deputați ai ACUM au promis că vor renunța la mandatul de parlamentar, dacă își încalcă angajamentul. PAS și PPDA au încercat în repetate rânduri să convingă socialiștii să le susțină agenda politică. Cu toate că și-au încălcat angajamentul public, niciunul dintre deputații ACUM nu și-a amintit că a promis să renunțe la mandat.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice