Guvern
Majorarea vârstei de pensionare va fi prima pe listă în Guvernul PAS, spune Furculiță
 29 Aprilie 2021 21:05  7696
În țară vor urma măsuri antipopulare care vor agrava și mai mult traiul cetățenilor, dacă la alegerile parlamentare anticipate învingător va ieși partidul condus cândva de Maia Sandu. De această părere este liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

Deputatul a declarat, la NTV Moldova, că dacă PAS va avea mandate să creeze Guvernul, atunci prima schimbare pe care ei o vor face pe plan social va fi majorarea vârstei de pensionare.

”Vor urma măsuri antipopulare. Anularea reformei pensiei va fi prima pe listă. Vor motiva că este o solicitare din partea organizațiilor internaționale pentru a primi credite și multe alte inițiative care vor complica viața cetățenilor”, a spus Furculiță.

La inițiativa PSRM, Parlamentul  a votat anul trecut pentru micșorarea vârstei de pensionare. Astfel, vârsta standard de pensionare pentru femei va fi de 57 de ani pentru femei, iar pentru bărbați - de 62 de ani. Reforma mai prevede că pentru femeile care au născut 5 și mai mulți copii vârsta de pensionare va fi de 54 ani.

Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice