Experți
EDITORIAL // Metoda Putin. Maia Sandu îl copiază pe V. Putin
 19 Aprilie 2021 15:10  3837
Că mersul Maiei Sandu la cumpărăt de somon în compania pazei de corp și a consilierilor din dotare are latura lui haioasă, deja am punctat. Sigur, mi-a scăpat să menționez că în condițiile în care poporul mănâncă doar somon, Maia Sandu, fiind modestă și în rând cu poporul, și-a cumpărat somon să pape și ea ca poporul. N-aș insista, este dreptul dânsei să-și facă meniul după plac, numai că Maia Sandu ține morțiș să demonstreze că are un stil de viață la fel de auster precum toți cetățenii. Iar străduința ei nu concordă cu realitatea.

Vizita Maiei Sandu la alimentară are însă și partea hidoasă. Conform cu imaginile distribuite, cu dezvăluirile și comentariile cunoscătorilor, majoritatea personajelor ce apar chipurile întâmplător în peisajul prezentat opiniei publice cu ocazia actului de vânzare-cumpărare de alimente exhibat de ascetica doamnă sunt angajați din anturajul și din paza precupeței.

Treaba s-a consumat duminică, când cetățenii sunt relaxați și bine dispuși, cum este firesc într-o zi de odihnă. Deci s-a făcut cu premeditare, într-un moment în care oamenii își pun filtrele răspunzătoare de percepții pe raft la odihnă. S-a mizat în mod ostentativ pe efectul favorabil al acțiunii ce urma să fie lipsită de reacție critică.

Prin urmare, reprezentația nu este altceva decât un spectacol piaristic dezgustător pus la cale după tiparele pe care le cunoaștem de la V. Putin. Este vorba despre un scenariu ce are scopul să demonstreze că Președintele ar fi din popor, că ar fi ca poporul și că ar rămâne apropiat de popor.

Sceneta a fost interpretată execrabil și e limpede că rezultatul nu putea fi altul cu asemenea scenariști, regizori și actori de proastă calitate. La un moment dat s-a observat că Maia Sandu a avut o probemă la una din urechi. Fie casca n-a funcționat bine (”alo, ”Trântorul”, sunt ”Albinuța”, recepție!”), fie din modestie nu și-a achitat factura pentru apă, circumstanță mai greu de crezut dat fiind că amatoarea de pește roșu demult nu mai trăiește din salariul de șase mii de lei.

În fine, din prefăcătoriile astea facile înțelegem că toate soluțiile Maiei Sandu privind binele poporului nu reprezintă altceva decât piese de teatru realizate cu agenți de pază în rol de oameni din popor și puse pe tarla după calapodul însușit de la țarul rus.

Mai cunoaștem pe unul care s-a scremut în mod ostentativ să-l imite pe V. Putin. Și-a pus și ceas pe mâna dreapta pentru a poza în satrap de factură orientală. Este nimeni altul decât fostul șef al Maiei Sandu, infractorul V. Filat... Fie-le tuturor drumul pavat...

P.S. Specialistului care a pus în practică această mascaradă ieftină... Se vede de la o poștă că tehnologia e furată de la PR-iștii lui Putin. Dacă Maia Sandu poate doar atât, atunci ... cărare bătută. Specialist ieftin, înscenare ieftină. E puțin să copiezi, mai trebuie și ceva minte...

 

Autor:  Vitali Catană Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%