Parlament
Lider PLDM, despre propunerea PAS cum să fie dizolvat Parlamentul: disperare și incompetență
 21 Ianuarie 2021 18:50  2655
Disperare și incompetență. Astfel secretarul general al PLDM, Sergiu Suharenco, a comentat inițiativa PAS de a vota o hotărâre prin care aleșii poporului își asumă politic că nu vor vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu, ceea ce ar duce la provocarea dizolvării Parlamentului.

„Din disperare și incompetență, cei pe care i-am susținut și votat, recidivează după ce au vrut să se autodizolve și Curtea Constituțională le-a dat o palmă usturătoare. Dar apare o simplă întrebare pentru voi, cei care ați fost mandatați de noi să ne reprezentați cu demnitate și competență, nu cum o faceți acum. Ați analizat posibilitatea că prin această inițiativă ați putea provoca o sesizare la Curte și să mai primiți o lovitură?”, se întreabă Suharenco.

Liberal-democratul a venit cu un mesaj și pentru președintele Maia Sandu. 

„În spiritul legii fundamentale este că Președintele trebuie să găsească soluții pentru formarea unui guvern, nu pentru respingerea lui în Parlament, iar candidatul la funcția de premier este obligat să ceară un vot de încredere, nu să facă tot posibilul pentru a fi respins”, a conchis politicianul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%