Politics Blog
EDITORIAL // Președintele ignoră voința majorității fracțiunilor parlamentare
 29 Decembrie 2020 10:00  3022
La consultările pe care le-a organizat ieri președintele Maia Sandu patru din șase fracțiuni parlamentare și anume PSRM, PDM, Pro Moldova și Pentru Moldova s-au pronunțat categoric pentru numirea unui guvern de tranziție, ultima fracțiune fiind gata să înainteze și un prim-ministru.

Alt rezultat al consultărilor președintelui este că toate fracțiunile și-ar dori alegeri parlamentare anticipate, doar că au în vedere diferite termene de declanșare a acestora.

Singura fracțiune, care se pronunță contra guvernului de tranziție este cea a PAS, partid condus până nu demult de către Maia Sandu. Fosta componentă a blocului politic "Acum" fracțiunea PPDA  optează pentru o echipă de administrare a treburilor țării, fără a spune pe față, că își dorește guvern.  

Argumentul pentru care cele cinci fracțiuni din șase își doresc echipă de administrare, ori guvern este necesitatea de a lupta organizat împotriva crizei sanitare și celei politice.

Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS a înaintat o propunere contradictorie, criticată deja de experți, conform căreia responsabilitatea pentru administrarea țării și-ar putea-o asuma secretarii de stat ale ministerelor, fără a fi nevoie de un prim-ministru.

La conferința de presă la care s-a făcut totalurile consultărilor, Maia Sandu a afirmat, că țara are nevoie de un nou parlament, pentru că cetățenii sunt dezgustați de actualul. La fel ea i-a numit «lași» pe miniștrii, care în urma demisiei Guvernului, cerute insistent de către opoziție,  doresc să plece la alt loc de muncă.  

Maia Sandu  a spus că va veni în cîteva zile cu soluția ei pentru a rezolva problema, dar n-a găsit de cuviință s-o facă publică. La fel, președintele nu a luat atitudine față de voința celor patru ori cinci fracțiuni de a numi un guvern de tranziție.      

 

 

Autor:  Valeriu Reniță Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%