Politicieni
Deputații PDM, împotriva unei comisii care să investigheze atacurile raider comise de Platon
 26 Noiembrie 2020 15:39  2989
Deputații Partidului Democrat au refuzat joi să voteze pentru crearea unei comisii parlamentare speciale care să investigheze atacurile raider comisie de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, cunoscut ca „raiderul nr. 1 din spațiul CSI” și, în mod special, în privința ultimelor acțiuni în privința companiei de asigurări „Moldasig”.

Secretarul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Marina Tauber a propus includerea în ordinea de zi a unui proiect privind crearea Comisiei parlamentare care să investigheze circumstanțele de preluare forțată (atacuri raider)  și  acțiunile subversive de pe piața financiară nebancară, din partea cetățeanului V. Platon, în special a neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul „Moldasig”.

Inițiativa a fost votată practic în unanimitate, dar s-au opus deputații PDM, care nu au explicat de ce sunt împotriva acestei comisii care ar urma să investigheze acțiuni care creează presiuni periculoase asupra sistemului bancar și financiar al Republicii Moldova.

În nota de argumentare a proiectului, autorii fac referire la acțiunile recente ale lui Platon, care, se pare, a preluat controlul asupra Moldasig, în baza unei controversate hotărâri judecătorești.

„În prezent, se desfășoară acțiuni subversive, care prezintă semne de încercare de preluare forțată (atac raider) la MOLDASIG SA. Totodată, începând cu 20 noiembrie curent, CNPF este împiedicată fizic să-și exercite prerogativele în administrarea specială a ”MOLDASIG” SA, autoritatea de supraveghere nebancară, astfel, fiind în imposibilitate de a aplica legea. Aceste acțiuni contravin Constituției, potrivit căreia Statul trebuie să asigure protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară și inviolabilitatea investiţiilor persoanelor fizice şi juridice, inclusiv străine”, se arată în nota de argumentare a proiectului.

Autorii fac referire și la comunicatul recent al CNPF în care atenționa asupra ilegalităților care se comit în privința Moldasig.

Este de menționat că anterior în presă s-a scris că ar exista politicieni și instituții mass-media care primesc bani de la Veaceslav Platon și promovează interesele și imaginea acestuia.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%