Geopolitica
VIDEO // Filmări din arhivă: Un fost președinte al SUA dansează cu Putin
 15 Ianuarie 2020 16:00  3263
Kremlinul a lansat videoclipuri de arhivă şi fotografii cu preşedintele rus pentru a marca cei 20 de ani de când Vladimir Putin se află la putere în calitate de preşedinte şi prim-ministru al Rusiei, informează The Moscow Times, citat de news.ro

Într-un videoclip realizat în 2008, Putin poate fi văzut dansând pe o melodie kazahă cu un ansamblu folcloric, alături de preşedintele SUA George W. Bush. La final, Laura Bush se amuza la masă după ce şi-a urmărit soţul pe ringul de dans.  

Bush se afla atunci în vizită la Soci, după ce făcuse presiuni pentru ca Georgia şi Ucraina să se alăture NATO la summitul din 2008. Când cei doi lideri s-au întâlnit pentru prima dată în 2001, Bush a spus despre Putin că este capabil „să-i înţeleagă sufletul şi că este pe deplin devotat ţării sale”.

Putin avea să-l viziteze mai târziu pe Bush la ferma sa din Texas şi la reşedinţa familiei Bush din Maine. La Soci a fost ultima dată când cei doi lideri s-au întâlnit în calitate de preşedinţi. După această dată, Putin a renunţat la preşedinţie şi a devenit prim-ministru o lună mai târziu.

George W. Bush şi Vladimir Putin s-au întâlnit de şapte ori.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%