Guvern
Inițiative prezidențiale și noi proiecte, discutate de Igor Dodon cu Zinaida Greceanîi și Ion Chicu
 15 Ianuarie 2020 13:00  2745
Subiecte de importanță majoră, cum ar fi implementarea proiectelor de infrastructură și a programelor sociale, lansate la finele anului 2019 au fost discutate la prima ședință tradițională săptămînală din acest an, convocată de președintele țării, Igor Dodon. La discuții au participat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu, informează politics.md.

Printre subiectele abordate astăzi a fost inițiativa restabilirii mecanismului de monitorizare săptămînală a prețurilor, în primul rînd, la produsele de prima necesitate. “În acest sens, am solicitat Guvernului Republicii Moldova să întreprindă acțiuni pentru a relansa procesul respectiv”, a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, oficialul anunță că discuții au avut loc și pe marginea unor proiecte noi, inițiative prezidențiale pentru o viață mai bună în localități:

- programe naționale de aprovizionare cu apă,

- iluminarea satelor,

- salubrizarea și lichidarea gunoiștilor în zona rurală,

- finalizarea gazificării localităților.

Pe finalul întrevederii, oficialii au discutat agendele de acțiuni pentru anul 2020 a instituției prezidențiale, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova.

Autor:  Mariana Buciuceanu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%