Guvern
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Serghei Lavrov
 5 Decembrie 2019 18:30  2696
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse Serghei Lavrov, în marja Reuniunii Ministeriale a OSCE.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea unui șir de subiecte actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, confirmând disponibilitatea reciprocă privind continuarea dialogului politic la toate nivelurile, precum și interesul comun în ceea ce privește extinderea cooperării în diverse domenii.

În acest context, a fost subliniată importanţa realizării înțelegerilor convenite în cadrul recentei vizite la Moscova a prim-ministrului Republicii Moldova. 

În cadrul discuției, cei doi miniștri s-au pronunțat în favoarea continuării eforturilor în vederea identificării unei soluții politice cuprinzătoare și durabile pentru conflictul transnsitrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

Ministrul Ciocoi a reiterat invitația adresată omologului său rus privind efectuarea unei vizite în Republica Moldova într-o perioadă convenabilă ambelor părți.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%