Politicieni
Dodon anunță cauze penale pe mai mulți procurori și judecători
 4 Decembrie 2019 11:51  2918
Igor Dodon anunță că în urma scandalului interceptărilor au fost inițiate cauze penale pe patru colaboratori ai MAI, trei procurori și patru judecători. Potrivit șefului statului, persoanele respective au permis punerea unor cetățeni ai R. Moldova la interceptare fără a avea argumente conform legislației în vigoare și cu încălcarea procedurii.

„Sunt câteva organe care pot să inițieze interceptările, PG, SIS, MAI și altele. Marea majoritate a interceptărilor pe parcursul anilor 2018-2019 au fost inițiate de Ministerul Afacerilor Interne. Cred că în decurs de o săptămână voi avea exact numărul de telefoane, pentru că un număr putea fi interceptat de mai multe ori”, a declarat el.

Astfel, potrivit lui Dodon, în anul 2018 au avut loc 10 mii interceptări, dintre care 600 la solicitarea SIS, iar în 2019 - 3 300, dintre care 200 la solicitarea SIS.

„Vreau să înțeleg în baza la Ce? Cine? Ce instituție? Nu este vorba de interceptarea politicienilor sau a jurnaliștilor. Este vorba de o mulțime de acțiuni de urmărire penală care se întreprinde de către instituții. Întrebarea logică care am pus către toate organele: Cine și în baza la ce a luat decizia să se meargă la aceste interceptări? Pe toate aceste cazuri au fost inițiate cauze penale pe patru colaboratori ai MAI, trei procurori și patru judecători. Este vorba de persoanele care au permis punerea unor cetățeni ai R.Moldova la interceptare fără a avea argumente conform legislației în vigoare, cu încălcarea procedurii”, a precizat el.

Sursa:  Politics.MD

Etichete Dodon Igor
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%