Parlament
Când vor fi organizate interviurile pentru funcţia de procuror general
 20 Noiembrie 2019 16:00  3497
Consiliul Superior al Procurorilor /CSP/ i-a admis în şedinţa de miercuri, 20 noiembrie, la concursul pentru funcţia de procuror general pe toți cei patru candidați selectați de comisia Ministerului de Justiție.

Membrii CSP le-au solicitat participanţilor la concurs certificate de integritate de la ANI și CNA, certificate privind factorii de risc de la SIS şi certificate medicale. Totodată, membrii CSP au decis că interviurile celor patru candidaţi vor avea loc pe 28 noiembrie, la ora 10.00.

Lista cu cei patru candidați selectați în urma concursului demarat de Ministerul Justiției - Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo, a fost transmisă luni, 18 noiembrie, la CSP de noul ministru Fadei Nagacevschi. Acesta a anunţat că recunoaște rezultatele concursului, pe care îl consideră legal, deşi predecesorul lui, Olesea Stamati, îl anulase la începutul săptămânii trecute.

Potrivit noilor modificări operate în legislaţie, CSP va selecta o candidatură din cele patru nume propuse pe care o va înainta spre aprobare șefului statului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%