Guvern
Militarii Armatei Naționale, instruiți de experții NATO
 20 Noiembrie 2019 12:00  3354
Militari din subdiviziunile Ministerului Apărării, Marelui Stat Major şi unităţile Armatei Naţionale participă, în perioada 19-22 noiembrie curent, la cursul cu genericul „Consolidarea integrităţii în operaţiunile de menţinere a păcii” (Building Integrity in Peace Support Operations).

Cei circa 50 de ofiţeri şi subofiţeri, care urmează a fi detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii, inclusiv cei din contingentul KFOR-12, sunt instruiţi de o echipă de experţi din cadrul Centrului NATO de instruire în operaţiuni de menţinere a păcii din Bosnia şi Herţegovina, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Instruirea are ca obiectiv pregătirea efectivului în vederea prevenirii şi identificării cazurilor de corupţie, care ar putea să afecteze negativ desfăşurarea cu succes a misiunilor.

În cadrul activităţii, participanţii însuşesc noţiuni fundamentale de integritate personală şi profesională şi măsurile anticorupţie ale NATO în misiunile curente de menţinere a păcii. Instruirea cuprinde şi şedinţe practice, bazate pe scenarii ce vizează fenomenul corupţiei.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%