Guvern
Declarațiile șefului misiunii FMI la finalul vizitei în R. Moldova
 9 Octombrie 2019 10:30  3033
O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Ruben Atoyan s-a aflat la Chișinău în perioada 2-8 octombrie 2019.

Potrivit unui comunicat al Fondului, șeful delegației a venit cu o declarație la finalul vizitei.

„Apreciem acțiunile ferme ale autorităților de readucere a programului susținut de FMI pe făgașul normalității și avansarea reformelor. Pe parcursul ultimei săptămâni, am avut discuții constructive referitor la evoluțiile economice recente și politicile promovate pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale. În acest context, experții FMI au inițiat discuții referitor la bugetul pentru anul 2020, ce țin de prioritățile politicilor și finanțare. Discuțiile privind măsurile și reformele menite să contribuie la realizarea pachetului de politici bugetar-fiscale pentru anul 2020 vor continua în perioada ce urmează, inclusiv în timpul ședințelor anuale comune ale Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, la Washington”, se arată în comunicatul FMI.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a alocat Republicii Moldova o nouă tranșă, în valoare de 46,1 milioane de dolari, urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate. Circa 27,5 milioane de dolari sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%