Guvern
Ministrul Apărării Pavel Voicu se află într-o vizită oficială la Kiev
 9 Octombrie 2019 09:30  2561
Ministrul Apărării Pavel Voicu efectuează, în perioada 8-10 octombrie curent, o vizită oficială la Kiev, Ucraina.

Pavel Voicu a avut o întrevedere pe 8 octombrie, cu ministrul ucrainean al Apărării, Andrei Zagorodniuc, cu care a discutat despre stadiul actual al colaborării bilaterale pe domeniu militar, situaţia regională şi perspectivele de dezvoltare a parteneriatului dintre Armata Naţională şi cea a Ucrainei.

Oficialii s-au referit la instruirea şi pregătirea comună a militarilor celor două armate în cadrul exerciţiilor multinaţionale, printre care „Sea Breeze” şi „Rapid Trident”, precum şi la schimbul de experiență în domeniul juridic, medical şi psihologic.

Părţile au abordat, de asemenea, realizările în contextul reformei sectorului de apărare al Republicii Moldova şi sprijinul acordat în acest sens de partenerii externi şi organizaţiile internaţionale prin intermediul programelor, proiectelor şi iniţiativelor comune.

La final, cei doi miniştri, care s-au întâlnit pentru prima dată de la numirea în funcţie, au convenit asupra intensificării colaborării sectoriale, cu accent pe modernizarea şi dezvoltarea instituţiilor de apărare şi continuarea instruirii militarilor Armatei Naţionale şi celei ucrainene în cadrul exerciţiilor internaţionale.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%