Electorala
Politolog Ian Lisnevschi despre încălcările codului electoral și startul nereușit a unor candidați la funcția de primar al capitalei
 21 Septembrie 2019 21:04  3464
Analistul politic Ian Lisnevschi a comentat pentru BreakingNews că, astăzi candidatul blocului electoral s-a lansat oficial în campanie electorală și din start a încălcat 3 puncte din codul electoral prin folosirea primarilor și partidului PNL din Romania, Guvernului RM și lansării până la înregistrarea oficială de CEC:

Articolul 52. Agitația electorală

(3) Se interzice concurenților electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova în acțiunile de agitație electorală.

(4) Agitația electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral.

(8) Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituții de stat sau autorități publice, atât din țară cât și de peste hotare, ori organizații internaționale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naționale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalități istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizații internaționale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Mai mult ca atât apare întrebare cum și din ce surse este finanțată lansarea dacă candidatul încă nu are deschis cont electoral?

Sursa:  Politics.MD

Etichete Chișinău
Știri asemănătoare
 
Comentarii
Anarhist 21 Septembrie 2019 21:17
+2 (2)
Special a facuto! Stat capturat! stie ca pierde capitala
Maria 21 Septembrie 2019 21:19
-2 (2)
auzi desteptule! poate omul nu a stiut ca nu se poate de implicat partid strain! Si cui e pasa de unde este finantat?
Anarihist 21 Septembrie 2019 21:22
+1 (1)
Adică nu a știut, tu când încalci lege si primești amenda daca nu ai știut ce se anulează? te iartă? )))) si nu-i nimic cai ministrul afacerilor interne? cum sa nu cunoască legea? in 100 de zile putea pe lingă cruce și canon-uri bisericești si legi sa citească
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%