Geopolitica
Fostul dictator tunisian Ben Ali a murit în exil
 20 Septembrie 2019 18:00  3285
Fostul președinte tunisian, Ben Ali, a murit joi, la 83 de ani. Aflat în exil, Ben Ali se afla într-un spital din Jeddah, Arabia Saudită, unde se lupta cu cancerul pulmonar de câteva luni. Informația a fost confirmată de avocatul familiei.

Ben Ali a fugit din Tunisia în ianuarie, 2011, în timp ce compatrioții săi s-au ridicat împotriva derivării sale autoritare și a corupției care a lovit întreaga societate. Această revoluție tunisiană a inspirat revolte în alte țări din regiune, subminate de aceleași rele. Astfel, mai mulți lideri autoritari au fost îndepărtați de ceea ce s-a numit „Primăvar Arabă”, inclusiv Hosni Mubarak în Egipt sau liderul libian Muammar Gaddafi.

Fostul dictator a fost condamnat în absență, în 201, la 35 de ani de închisoare pentru mai multe plângeri, inclusiv corupție și tortură.

De la căderea sa, Tunisia a luat încet calea democrației și este în prezent în proces electoral complet, cu alegeri prezidențiale care au început duminică și alegeri legislative care vor avea loc la începutul lunii octombrie

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%