Geopolitica
Laura Codruța Kovesi, în centrul negocierilor pentru funcția de procuror-șef european
 17 Septembrie 2019 17:00  3170
Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliu privind alegerea primului procuror-șef european se reiau marți, relatează de la Bruxelles, corespondetul Europei Libere. 

Joi, 12 septembrie, Parlamentul European și-a desemnat noua echipă de negociatori, care, potrivit europarlamentarului liberal Siegfried Mureșan, are mandatul de a susține candidatura Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România.

Prima rundă de negocieri, suspendată înainte de alegerile europarlamentare din mai, nu au dus la nicio soluție, deoarece reprezentanții guvernelor UE au susținut candidatura francezului Jean-Francois Bohnert, spre deosebire de Parlament, care a vrut-o pe Kovesi.

Între timp, se pare că Franța o susține și ea pe Kovesi, deși oficial nu și-a anunțat poziția. Bohnert, pe de altă parte, a declarat că nu-și retrage candidatura deși se relatează că va conduce noua procuratură din Franța care anchetează crimele financiare.

Candidatura Laurei Codruța Kovesi nu este sprijinită de guvernul social-democrat de la București, dar cei înscriși în concursul pentru șefia Procuraturii Europene candidează în nume propriu, nu din partea vreunui stat.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%