Guvern
A fost votată reforma Procuraturii. Un singur membru al Comisiei a fost împotrivă
 16 Septembrie 2019 11:00  3554
Un singur membru a avut întrebări vizavi de proiectul de reformare a Procuraturii prezentant de ministra Justiției, Olesea Stamate, în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități, restul l-au studiat acasă și nu au vreo reținere. Este vorba despre deputatul democrat Igor Vremea, care a fost împotrivă să fie suspus votului în ședința parlamentară de azi, 16 septembrie, pentru prima lectură.

 

Democratul este de părere că inițiativa are la bază politizarea Procuraturii, arătându-se nemulțumit de prezența ministrului Justiției în două filtre de evaluare a procurorilor.

Totodată, a pus la îndoială componența Comisiei de evaluare și s-a arătat reticent față de criteriile în baza cărora vor fi aleși experții.

În replică, ministra Justiției i-a argumentat că această Comisie nu este inutilă, în contextul în care Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu a luat măsuri pentru a curăța sistemul de procurori corupți sau prinși cu abateri disciplinare.

Amintim că scopul proiectului este de a crea o comisie independentă în cadrul Ministerului Justiției care va preselecta candidații pentru funcția de procuror general. În continuare, CSP va putea alege procurorul general din lista scurtă propusă de comisie.

 

Sursa:  realitatea.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%