Politicieni
Andrian Candu îl acționează în judecată pe Alexandru Slusari
 15 August 2019 14:00  3383
Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu a declarat că îl va acționa în judecată pe deputatul ACUM, Alexandru Slusari pentru declarațiile sale politice care au afectat reputația acestuia. Decizia lui Candu vine după ce Slusari a anunțat că fostul speaker ar putea fi urmărit pentru neglijență în serviciu cu privire la frauda bancară.

„Toți acești președinți de comisie care își permit sa iasă îndată presei cu opinii personale, nu sunt decât declarații politice, și speculații politice. Deoarece Slusari face declarații, imi rezerv dreptul sa îl acționez in judecată”, a spus Candu.

Potrivit lui Candu, creditul de urgență dat de Guvernul Leancă a fost dat după ce BNM a preluat controlul la cele 3 bănci falimentare din 2019, iar atunci, decizia Guvernului a fost colectivă, iar din Guvern făcea parte și Maia Sandu (pe atunci, ministră a Educației).

„În anul 2014, Guvernul a garantat un împrumut din partea BNM celor trei bănci pentru a acoperi eventualele pierderi ale deponenților. Banii au fost alocați doar după ce BNM a alocat controlul acelor trei bănci, nu poate fi vorba despre vreo fraudare a sistemului bancar. Guvernul a luat cea mai bună decizie la acea oră, consultată cu cei mai buni specialiști”, a declarat Candu.

Amintim că recent, președintele Comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare a anunțat pe pagina sa de Facebook că a solicitat pornirea urmăririi penale în baza art. 329 a lui Iurii Leancă, Dorin Drăguțan, Adrian Candu și Anatol Arapu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%