Politicieni
FOTO // Iurie Leancă amenință cu judecata și explică proveniența celor 50.000 de euro
 13 August 2019 10:00  3070
Iurie Leancă spune că va depune toate demersurile legale pentru tragerea la răspundere a celor care au permis încălcarea dreptului său la protecţia cu datele cu caracter personal, referindu-se la „scurgerea de informaţie” privind difuzarea numerelor de înmatricultare şi modelul automobilului cu care ar fi încercat să treacă frontiera zilele trecute, şi declară că va cere în judecată despăgubiri morale. La fel va face şi cu insituţiile media care au prezentat informaţii false, mai spune Leancă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Iurie Leancă menționează că informațiile apărute în presă privind scoaterea din țară a 50.000 de euro au scopul să inducă lumea în eroare și să creeze percepția falsă că a încercat să scoată bani murdari, proveniți din surse ilegale.

„Am mai zis că nu sunt un om bogat, dar nici sărac nu mă consider. Aceste salarii pentru care am muncit onest mi-au permis să plătesc și studiile copiilor, și să-mi cumpăr automobil, și să am o viață decentă, inclusiv să călătoresc în România, unde am mai multe activități, inclusiv politice. Sunt bani declarați 10 ani la rând în declarația mea de avere, sunt economiile mele câștigate corect. Și, în comparație cu alții, în această perioadă nu am fost vreodată șomer și nici n-am fost “ajutat de părinți”, a explicat Leancă, atașând și extrasul bancar, pentru a demonstra că banii au fost ridicați anume din contul indicat în declarația de avere.

Ce ţine de paşaportul diplomatic pe care îl deţine, Iurie Leancă a postat o fotgrafie cu actul respectiv, din care se vede că a fost perfectat în iulie 2019 şi este valabil până în 2024.

„Legislația națională (Legea Nr. 273), așa cum prevede și practica internațională, îmi permite ca fost prim-ministru dar și ca Ambasador Plenipotențiar să dețin pașaport diplomatic. Dar alde Năstase nu are de unde să știe ce înseamnă să fii diplomat de carieră și nici legile nu prea vor să le respecte”, adaugă Leancă.

Iurie Leancă anunță că își va face dreptate în instanțele de judecată și va cere despăgubiri morale, atât de la autorități, cât și de la instituțiile media care au răspândit informații false.

„Anunț că voi depune toate demersurile legale pentru ca cei care au comis astfel de abuzuri să fie identificați și trași la răspundere, iar în judecată voi cere și despăgubiri morale pe care le voi dona. La fel voi proceda și cu cei din așa-numita „presă” care prezintă informații false. Cum am mai zis: cel puțin cei mai triști ca noi să aibă de câștigat de pe urma acestor mizerii”, și-a încheiat postarea Iurie Leancă.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%