Politics Blog
Opinie: Președinta Estoniei rămâne în opoziție chiar dacă are de două ori mai multe voturi ca oponenții. S-ar putea întâmpla și în Moldova
 25 Aprilie 2019 14:15  3363
În Estonia, partidul care a luat cele mai multe voturi la ultimele alegerile parlamentare, a rămas în opoziție, din cauza aroganței liderului acestuia, Kaja Kallas, transmite Politics.MD cu referire la hotnews.md.

În opinia bloggerului Eugen Luchianiuc, această stare de fapt ar putea fi un precedent și pentru Republica Moldova, unde partidele parlamentare nu pot crea o majoritate, care să învestească un guvern funcțional.

„Ieri, președinta Estoniei, a semnat decretul de numire a noului guvern din care fac parte partidele care au luat în alegeri locurile 2, 3 și 4. Partide din care face parte și un partid eurosceptic. Kaja Kallas a rămas cu ochii în soare chiar dacă are de două ori mai multe voturi decât ocupantul locului secund – Juri Ratas, partidului de pe 2 și actual prim-ministru al Estoniei”, scrie Luchianiuc, într-un articol publicat astăzi.

Autorul sugerează că și în Republica Moldova s-ar putea produce o situație similară, iar partidul cu cele mai multe mandate în Parlament va ajunge în opoziție.

Sursa:  hotnews.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%