Partide
PSRM a respins imediat noile solicitări ale PAS-PPDA și insistă pe propriile condiții
 16 Aprilie 2019 14:55  2976
Partidul Socialiştilor nu va renunţa la condiţiile impuse blocului politic ACUM, privind formarea unei coaliţii majoritare în Parlament. Deputatul socialist Vlad Bătrâncea susţine, într-o postare pe Facebook, că PAS şi PPDA dau dovadă de egoism politic, notează Politics.MD cu referire la timpul.md.

“Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, sîntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliție, să votăm guvernul și programul de guvernare. În acest context reiterăm faptul că atât executivul politic al PSRM, cît și fracțiunea parlamentară va acționa în strictă conformitate cu decizia luată”, a scris Vlad Bătrâncea. 

Socialiştii nu văd sensul crearii grupelor de lucru si continuarea discutiilor sterile, atât timp cât blocul ACUM nu este disponibil să discute condițiile inițiale. 

 

“Regretăm faptul ca reprezentanții partidelor din Blocul ACUM, continua să dea dovadă de egoism politic (insistă pe această formulă inexistentă în lume, cînd o formațiune politică obținînd a treia poziție după numărul de mandate în parlament solicită să fie votat speakerul și prim-ministrul îmrepună cu întreg guvernul din partea acestei farcțiuni, la fel ca și agendei pe care o propun doar blocul ACUM, fără a ține cont de propunerile PSRM și votanților săi), dar și de iresponsabilitate după părerea noastră, încercînd să evite creaea unei coaliții funcționale de guvernare cu Partidul Socialiștilor, ceea ce ar permite demolarea actualei guvernări și ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate”, a mai scris Vlad Bătrâncea. 

 

Sursa:  timpul.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
19 Iulie
12:00 - Declarațiile Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ședința Consiliul Suprem de Securitate din 18 iulie 2019
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%