Electorala
Raportul final al misiunii Promo-Lex de observare a alegerilor parlamentare
 13 Aprilie 2019 09:00  3435
Potrivit raportului final de monitorizare a alegerilor din 24 februarie din Moldova, al Asociației Promo Lex, principalele carențe ale organizării scrutinului au fost numele persoanelor decedate în listele de la secțiile de votare, utilizarea resurselor administrative, oferirea pomenilor electorale la cote record și creşterea inexplicabilă a numărului de alegători în Registrul de Stat.

Cazurile de utilizare a resurselor administrative şi de oferire a darurilor electorale au crescut de opt şi, respectiv, şapte ori comparativ cu alegerile parlamentare de acum patru ani. Potrivit Promo Lex, și numărul de incidente electorale raportate în ziua votului a fost unul record.

Misiunea de observare Promo-Lex a identificat cel puţin 59 de cazuri de mituire a alegătorilor, în special la secţiile la care au fost aduşi votanți din regiunea transnistreană. De partea cealaltă, şefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a spus că instituţia pe care o reprezintă a respectat cu stricteţe prevederile Codului Electoral şi că nu CEC-ul stabileşte regulile de desfăşurare a alegerilor, ci deputaţii prin legile pe care le adoptă.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%