Politicieni
Igor Dodon, dispus să modereze consultările dintre PSRM, PDM și blocul ACUM
 1 Aprilie 2019 13:00  3244
Igor Dodon, a prezidat astăzi ședința ordinară cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului Președintelui Republicii Moldova, în cadrul căreia au fost punctate sarcinile prioritare pentru săptămîna curentă, scrie Politics.MD.  

Șeful statului a remarcat că una dintre cele mai importante chestiuni din agendă rămîne a fi organizarea la 2 aprilie a consultărilor comune a liderilor celor mai mari formațiuni parlamentare (PSRM, PDM, blocul ACUM). Întrevederea este preconizată pentru mîine, la ora 12.00.

Igor Dodon menționat că, în caz de necesitate, președintele este dispus să modereze consultările bilaterale ale liderilor de partid. ”În acest context, consider că sarcina principală a șefului statului este de a crea condiții pentru organizarea negocierilor directe dintre conducătorii celor mai mari partide parlamentare”, a specificat Igor Dodon.

Președintele RM a reiterat disponibilitatea sa de a aproba crearea unei majorități parlamentare care să fie constituită din fracțiuni parlamentare, însă fără utilizarea șantajului, amenințărilor sau cu „transfugi”, or să accepte dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
19 Iulie
12:00 - Declarațiile Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ședința Consiliul Suprem de Securitate din 18 iulie 2019
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%