Partide
CEC solicită partidelor politice să prezinte raportul anual privind gestiunea financiară
 20 Martie 2019 10:00  3072
Comisia Electorală Centrală atenționează că 31 martie 2019 este termenul limită de prezentare a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2018, transmite Politics.MD.

Raportul va fi prezentat la Comisie. Ulterior acestea vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica “Rapoarte financiare” pe pagina web oficială a instituției www.cec.md.

Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depăşesc un milion de lei sînt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puţin o dată la 3 ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocaţii de la bugetul de stat – şi Curţii de Conturi.

În acest context, CEC prezintă lista partidelor politice ale căror venituri anuale, în ultimii 3 ani, au depășit depășesc suma de 1 mln. de lei:

Partidul Democrat din Moldova;

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova;

Partidul Liberal;

Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”;

Partidul Politic „Șor”;

Partidul Politic Partidul Nostru;

Partidul Liberal Democrat din Moldova;

Partidul Politic ”PARTIDUL LIBERAL REFORMATOR”;

Partidul Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Dat fiind faptul că data de 31 martie 2019 este zi de odihnă, CEC informează că data limită pentru depunerea rapoartelor se transferă pentru 1 aprilie curent.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%