Politics Blog
VIDEO/Provocatorii agresivi ai lui Sandu și Năstase, dați afară de poliția italiană de la concertul Partidului Politic „ȘOR”
 19 Noiembrie 2018 12:38  3223
Câțiva provocatori agresivi au pătruns la Torino în sala unde are loc un concert organizat de Centrul de Reprezentare și susținere a Concetățenilor din Bologna, în parteneriat cu Partidul „ȘOR”. Aceștia au încercat să împiedice discursul unui important oficial european, dar au fost scoși afară de poliție.

Incidentul s-a produs după ce susținători ai partidelor de dreapta în special PAS și PPDA au încercat să organizeze o contramanifestație la Torino. Aceasta a eșuat, prezentându-se doar câteva zeci de persoane. Astfel, concertul organizat pentru diasporă a avut loc, însă câțiva dintre protestatarii mai agresivi, iar potrivit unor surse și în stare de ebrietate, au încercat să împiedice buna desfășurare a evenimentului.

Aceștia au intrat în sală, încercând să întrerupă discursul europarlamentarului Alberto Cirio, însă au fost scoși afară de forțele de ordine, iar evenimentul, la care participă sute de concetățeni moldoveni, continuă.

Amintim că susținătorii Maiei Sandu și lui Andrei Năstase au organizat în ultimele săptămâni o amplă campanie de dezinformare, dar și de intimidare a cetățenilor care doresc să participe la evenimentul de la Torino. Mai mult, în presa afiliată politic ei au încercat să-i denigreze pe artiștii care merg în Italia pentru a le cânta moldovenilor care duc dorul de Patrie.

Duminică, 18 noiembrie, la Torino au venit îndrăgiții interpreți Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa, pentru a le aminti moldovenilor de casă și pentru a fi informați despre inițiativele Partidului „ȘOR” prin care promovează revenirea în patrie a moldovenilor, fiindu-le asigurate facilități financiare și fiscale.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%