Partide
Speculațiile opoziției și a presei afiliate, demontate de un deputat european. “Nu se pune problema atingerii regimului de vize pentru R. Moldova”
 13 Noiembrie 2018 18:07  3001
Uniunea Europeană nu pune problema suspendării regimului de vize pentru Republica Moldova. Declaraţia aparţine europarlamentarului roman Andi Cristea, care susţine că speculaţiile la acest subiect din partea opoziţiei şi a presei care o susţine fac doar rău Chişinăului.

“Recomand politicienilor în afirmare electorală de la Chişinau să nu se joace cu teme importante, legate de interesul naţional. Nu se pune problema atingerii regimului de vize pentru Republica Moldova, vehicularea acestei idei face rău Chişinăului”, a scris copresedintele comitetului de cooperare parlamentară UE-RM, Andi Cristea, într-o postare pe Facebook.

Acesta a îndemnat partidele din opoziţia de la Chişinău să nu facă campanie pe seama UE.

“Nu faceţi campanie pe seama UE în lunile următoare. Cetăţenii Republicii Moldova merită mai mult respect şi sunt mai importanţi decât interesele politice înguste de campanie”, a mai scris Andi Cristea.

Amintim că una din instituţiile media afiliate PAS şi PPDA a tirajat deja un fals evident, legat de o pretinsă suspendare a regimului de vize cu UE. Portalul Newsmaker a scris ieri că Parlamentul European ar pregăti o rezoluţie care prevede anularea regimului de vize Moldova-UE, făcând trimitere la unul din autorii documentului, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius.

 

Ulterior, redacţia portalului sus-numit venit cu o precizare, în urma intervenției asistentului lui Petras Austrevicius, Renatas Juska. Acesta a precizat că “documentul nu trebuie interpretat ca o recomandare de a suspenda regimul de vize Moldova –UE”.

Autor:  Marinela Sandu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
realist 13 Noiembrie 2018 21:31
0 (0)
Presa lui Platon!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%