Partide
71 de semne turistice multilingve amplasate în capitală, vor marca principalele locații ale Chișinăului
 13 Noiembrie 2018 17:25  2918
Pe străzile municipiului Chişinău au fost instalate semne turistice multilingve. Inaugurarea semnelor turistice a avut loc în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Europei în cooperare cu Asociația Națională de Turism Receptor (ANTRIM) și Centrul de informare turistică din Moldova.

La eveniment au participat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, reprezentanţi ai Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, dar şi secretariatului Cartei Europene pentru limbile regionale şi minoritare.

 

După cum a menţionat în cadrul ceremoniei de inaugurare primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, semnele vor marca principalele locații turistice ale Chișinăului, în limbile română și engleză, precum și în limbile minorităților etnice - rusă, ucraineană, germană, bulgară și yiddish. „Sunt sigur că acest frumos proiect va contribui la dezvoltarea turismului în Chișinău şi, în acelaşi timp, va crește vizibilitatea limbilor minoritate și va promova multilingvismul, moștenirea culturală națională și infrastructura turistică din capitală, a subliniat Ruslan Codreanu.

 

Semnele multilingve au fost realizate de Primăria Chișinău în cadrul Proiectului „Protejarea minorităților naționale și a limbilor minoritare în Georgia, Republica Moldova și Belarus", parte a Parteneriatului pentru bună guvernare al Uniunii Europene și Consiliului Europei. În total, pe străzile Chişinăului au fost amplasate 71 de semne turistice.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%