Politicieni
Jurnalişti de la Newsmaker, prinși cu minciuna. Tirajau informații false, privind anularea regimului de circulație fără vize în UE
 13 Noiembrie 2018 12:16  3006
Portalul Newsmaker, instituţie media afiliată trustului controlat de raiderul Veaceslav Platon, a fost prins cu minciuna. Acesta a scris ieri că Parlamentul European ar pregăti o rezoluţie care prevede anularea regimului de circulație fără vize în UE pentru moldoveni, făcând trimitere la unul din autorii documentului, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius.

Ulterior, redacţia portalului sus-numit a fost contactată de către asistentul lui Petras Austrevicius, Renatas Juska. Acesta le-a cerut jurnaliştilor de la Newsmaker să dezmintă informaţia respectivă, întrucât aceasta nu corespunde realităţii.

 

“Documentul nu trebuie interpretat ca o recomandare de a suspenda regimul de vize Moldova – UE”, a declarat Renatas Juska.

 

Newsmaker a publicat declaraţia lui Renatas juska, însă a prezentat-o doar ca o reacţie la un demers al redacţiei de a comenta proiectul rezoluţiei. Realitatea, însă, a fost alta – portalul a fost prins cu minciuna de către un oficial european şi somat să dezmintă falsul.

 

Falsul a fost preluat și tirajat de alte instituții de presă, suspectate că ar fi finanțate de către același Platon, inclusiv TV8, Jurnal TV.

Autor:  Marinela Sandu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Eugen 13 Noiembrie 2018 16:41
0 (0)
Newsmaker este un portal finantat de Platon. Acest indivind fiind inchis, inca continue sa intoxice Moldova.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%