Politicieni
Preşedintele Republicii Turciei, Recep Tayyip Erdoğan și-a încheiat vizita în Republica Moldova
 19 Octombrie 2018 01:00  3474
Președintele Igor Dodon a anunțat că , Preşedintele Republicii Turciei, Recep Tayyip Erdoğan și-a încheiat vizita sa istorică în Republica Moldova. Într-un mesaj pe pagina sa de facebook, președintele menționează că vizita lui Erdoğan în țara noastră poate fi considerată o etapă nouă în dezvoltarea raporturilor de colaborare, în beneficiul ambelor popoare.

Potrivit Politics.md, șeful statului precizează că pe parcursul a două zile s-a reușit semnarea Declarației de colaborare strategică între țările noastre, constituirea unui Consiliu de colaborare strategică, inaugurarea sediului renovat al Președinției Republicii Moldova, inaugurarea mai multor obiecte de menire socială la Comrat, încheierea unor înțelegeri de colaborare pe viitor, și altele.

Oficialul a mai menționat că Erdoğan l-a invitat la ceremonia solemnă de inaugurare a celui de-al treilea Aeroport de la Istanbul, care va fi și cel mai mare Aeroport din lume. Evenimentul va avea loc pe 29 octombrie, cînd Republica Turcia va marca 95 de ani de la înființare de către fondatorul ei, Mustafa Kemal Atatürk.

Autor:  Marinela Sandu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%