Partide
Poziția PDM privind modificarea denumirii limbii în Constituție
 14 Noiembrie 2017 13:35  6097
Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, vorbește limba română și indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, cel mai important este să o vorbească cât mai bine și să o folosească pentru a comunica, nu drept motiv de dispute și polemici politice. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, făcută în contextul solicitării unui grup de deputați, care vor schimbarea denumirii limbii române în Constituție.

”Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, le-a cerut colegilor sa se expună, după ce el a făcut-o mai întâi și a spus ca limba pe care o vorbește el este romana și ca în general ceea ce consideră important este că indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, să o vorbească cât mai bine, corect și frumos, să o folosească pentru a comunica, nu ca motiv de dispute și polemici politice. Opiniile au fost diverse, sunt colegi care susțin introducerea limbii române în Constituție, sunt colegi care sunt împotriva, dar și unii colegi care încă nu s-au expus. Ca urmare, sunt mandatat să comunic ca decizia PDM este de a lăsa reprezentanților săi libertate totală de decizie pe acest subiect, urmând ca la etapa când acest proiect ajunge în discuții în Parlament, să fie reluate discuțiile și pe interiorul partidului, dacă va fi necesar”, a declarat Vitalie Gămurari.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
baba Vera 14 Noiembrie 2017 13:47
+1 (1)
"...decizia PDM este de a lăsa reprezentanților săi libertate totală de decizie pe acest subiect..." - bine că pe subiectul "MIXTura amară" a mobilizat exemplar şi partenerul-dodonelul-ascultătorul...
mihai melnic 15 Noiembrie 2017 01:06
0 (0)
Nu fii ipocrit, Vitalie Gămurari, purtător de cuvânt al lui Plahatniuc. Un adevar reconoscut pe jumatate tot minciuna ramine. Rascoleste,Vitalie Gămurari, declaratiile publice ale lui Vlad Plahatniuc si-ai sa te convingi, ca de fapt, al tau Vald Plahatniuc, este un dusman inrait a tot cei Romanesc si tine de Romania. Numai citeva exemple. 1) Public Vlad Plahatniuc a declarat intentia de a indeparta si instraina 4 milioane de moldoveni de Natiunea Romana, bagindu-i cu deasila intr-o noua Natiune, Natiunea Civica Polietnica. 2) Prin toate mijloacele, regimul instalat de catre Vlad Plahatniuc, sustine propaganda Rusa la Chisinau, care batjocoreste, zi de zi, Limba Romana, Cultura si Istoria Romanilor, comune in toate cu cele ale moldovenilor. 3) Vitalie Gămurari, al tau Vlad Plahatniuc, mina de mina cu Dodon, sustine Statalismul moldovenesc primitiv, care prevede izolarea completa a moldovenilor de Patria lor, Romania. 4) In luarile sale publice de cuvint liderii Partidului Democrat pun pe acelasi picior egal, Romanismul cu fascismul Rus. 5) Vlad Plahatniuc si liderii Partidului Democrat apreciaza juridic Batjocora, la care este supusa Limba Romana, Cultura si Istoria Romanialor la Chisinau, ca un Drept constitutional la Opinie si nu o CRIMA, cum este de fapt. Iata de ce Dezmatul Propagandei Ruse infloreste la Chisinau sub Guvernarea Partidului Stat, Partidul Democrat.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%